Witam
Brązowa żyła posiada stałe zasilanie L (4) niebieska to neutralny (5) biała żyła przełącza (6)
W momencie podania napięcia na białą żyłę siłownik się nie przekręca, próbowałem różne opcje czy jest stałe zasilanie czy nie ma itp.
Natomiast po przestawieniu opcji Y2 na Y1 to siłownik się przestawia do chyba innej pozycji początkowej.
Czy siłownik do wymiany? nie mogę w necie znaleźć jego schematu dla mnie to siłownik do przepustnic wentylacyjnych.
Pozdrawiam
Witam serdecznie.
Proszę o informację co steruje siłownikiem?
Czy jest to sterownik FoxTOUCH czy pompa ciepła bezpośrednio ze swoich styków.
Proszę upewnić się, że przewody sterujące siłownikiem posiadają odpowiednią polaryzację.
Tutaj kluczowym jest aby przewód fazowy był fazowym a przewód neutralny neutralnym.
W przypadku zamiany np. podczas zasilania FoxTOUCHa, zamiast fazy na białym przewodzie, pojawia się neutral i siłownik się nie obróci.
Można to sprawdzić multimetrem w prosty sposób mierząc napięcie pomiędzy przewodem ochronnym PE a fazowym L.
Jeśli między przewodem fazowym L a ochronnym PE nie mamy napięcia, a występuje ono między neutralnym N a ochronnym PE, to polaryzacja zasilania jest odwrócona.
Ten przełącznik Y1 / Y2 to zmiana kierunku obrotu zaworu. Fabrycznie ma być na Y2.
Pozdrawiam

FoxAIR Sp. z o.o.
ul. Konarskiego 18C
44–100 Gliwice
Telefon:
Biuro: +48 781 852 030
Serwis: +48 781 852 015
Email:
Biuro: info@fox-air.pro
Serwis: serwis@fox-air.pro